ProjectVerduurzamen door data

Tegenwoordig is het bijna niet te missen: de kosten voor gas en stroom zijn hard aan het stijgen. Consumenten maar zeker ook bedrijven ondervinden hier de gevolgen van. Het inzichtelijk maken van de energiekosten voor de komende jaren wordt steeds complexer, relevanter en investeringen in duurzame energiebronnen worden steeds rendabeler. Voor dit vraagstuk hebben wij een oplossing bedacht samen met Schuurmans Installatieadvies. In deze blogpost zullen we jullie meenemen in de verschillende onderdelen en functionaliteiten die onze oplossingen bevat.

De afgelopen tijd zijn we met Fyrr hard bezig geweest met het afronden van het dashboard voor Schuurmans Installatieadvies BV. Onderdeel van de werkzaamheden voor Schuurmans Installatieadvies is het adviseren van klanten over investeringen in duurzame energiebronnen, zoals warmtepompen, zonnepanelen, windmolens en tegenwoordig ook batterijen om de energie op te slaan.

Wij hebben een tool gemaakt, in dashboard vorm, die de klanten van Schuurmans Installatieadvies op maat inzicht kan geven in investeringen in duurzame energiebronnen. De tool bevat verschillende functionaliteiten. Zo zit er een database in van al bestaande klanten met per klant de bijbehorende specifieke instellingen, zoals het energieverbruik, type energiecontract, en bijbehorende duurzame investering. Natuurlijk kunnen nieuwe klanten makkelijk toegevoegd worden.

Altijd de optimale strategie

Onze tool berekent per klant de kosten van een investering en de besparing die dit oplevert op energierekening om zo gepersonaliseerde adviezen te kunnen geven. Zo is te zien na hoeveel jaren de investering terugverdiend kan worden, het rendement van de investering over de lange termijn, hoe de energiekosten opgebouwd zijn, en hoe de kostenverdeling verandert met de nieuwe investering. Allemaal noodzakelijke inzichten om advies te geven over de investering!

Voorbeeld van een uitgevoerde analyse in de tool.

Naast een lange termijn inschatting hebben we een extra feature gemaakt voor investeringen in een batterij installatie. Door middel van een algoritme, die met de actuele dagelijkse energieprijzen uit een online database werkt, kan een heel realistische inschatting gemaakt worden van de eventuele voor- en nadelen van een batterij.

Benieuwd welke waarde jouw data bevat?

We hebben de afgelopen tijd met veel plezier gewerkt aan de tool, die nu in gebruik is bij Schuurmans Installatieadvies! Wilt u ook een op maat gemaakte oplossing voor een data of optimalisatie probleem? Neem dan vooral contact met ons op!

Geschreven door

Juul

Data Scientist

juul@fyrr.nl